i_mixmatch

En av Sveriges största och mest kända butikskedjor för leksaker tar sig an uppgiften att bli först inom sin bransch med försäljning till Saudiarabien.

Sverige har en lång och mycket stolt historia när det gäller export till kungariket på den Arabiska halvön känt för bland annat gamla hederliga och traditionella bestraffningar som offentlig hudflängning, lemlästning samt halshuggning. Man har vidare planetens populäraste svarta sten som landat från apornas planet och mer kubikmeter sand per capita än något annat land i världen.

Idén föddes framåt småtimmarna på den årliga julfesten 2014 när ekonomichefen tog upp ämnet svensk vapenexport till Saudiarabien, om det inte vore en bra idé att rida på den vågen och försöka sälja leksaksvapen till barnen i landet. Sedan dess har man tagit fram en hel kollektion designad särskilt för den lokala marknaden där en leksak är det klassiska barnspelet Mix and Match. Genom att byta plats på kort i sidled kan man bygga ihop olika spännande figurer som i vissa kombinationer kan bli festligt tokiga och locka till skratt.

Källa: Han Solo