i_books

Det har varit en lång kamp med kniven mot strupen under många år men idag är det bekräftat att anrika Livets Hårda Skola måste stänga ner sin verksamhet.

”Vi har försökt lösa de ekonomiska problemen på alla tänkbara vis, nu har tyvärr verkligheten hunnit ikapp och det finns ingen annan utväg. Det är med stor sorg vi måste inse fakta och meddela detta tragiska beslut”, säger en talesperson för skolan.

Livets Hårda Skola startade som en alternativ utbildning under mitten av 1970-talet. En grupp elever på Sanneskolan i Farsta brukade träffas vid rökrutan under raster, ofta även under lektionstid. Efter långa samtal vid dessa tillfällen kom de fram till att utbildningen som erbjöds var gammalmodigt, deprimerande och inte tillförde ett skit. Man var överrens att ämnen som biologi, fysik, kemi, geografi, matematik, svenska, alla övriga språk, samhällskunskap, religion, historia samt en hel del andra ämnen inte var särskilt nyttiga eller kul och enhälligt beslutades det därför under en korreografi av rökringar att en alternativ helt fristående utbildning utan betygsystem skulle startas.

”Vi har under åren haft tusentals studenter som fortfarande idag känner stolthet över att ha genomgått vårt utbildningsprogram. Ett antal av dessa har funderat på att stöttat oss ekonomiskt genom att skänka en del av sin A-kassa eller sitt socialbidrag och vi vill rikta ett särskilt tack till dem. Även om det till slut bara kom in en tjuga på PG-kontot”, säger skolans talesperson.

Livets Hårda Skola tas nu över av en konkursförvaltare som kommer bygga om lokalerna till asylboende. Vad som händer med alla de tusental profiler på social media där skolan angivits i CV som huvudsaklig utbildning återstår att se.

Källa: Emils cykelverkstad